Kevätseurantani on jäänyt vähemmälle työharjoittelun vuoksi. Lähinnä bongaukseni ovat rajoittuneen kodin ja sairaalan välille, eli keskelle kaupunkia. Kurkia näin jälleen, tällä kertaa ne lensivät kaupungin yllä noin 30 kurjen aurassa. Lämpimän sään vuoksi myös leskenlehdet ova alkaneet kukkia lähes kaikilla aurinkoisilla paikoilla.

Vesilintuhavaintoihin sain lisäystä, kun näin ohuela jäälautalla tallustelievan nokikanan. Tämä lintu on helppo tunnistaa "nokittelevasta" kävelytyylistään sekä värityksestään.

Yksi harvoista linnusita, jonka tunnista on äänestä on fasaani. Niitä näkyi (tai ainakin kuului) vielä viime keväänä meidä kerrostalolähiön viereisessä pajukossa. Mutta pajut kaadettiin rakennustyömaan alta pois. Sen kummemin en ole fasaaneja kotini lähistöllä nähnyt. Kuitenkin työharjoittelupaikkani läheinen metsä ja heinäpelto ovat varmoja fasaanien bongauspaikkoja. Tällä viikolla kuulin ja näin fasaani uroksen. Niitä näkee siellä lähes päivittäin, varsinkin aikaisin aamulla.

Nyt olohuoneemme ikkunasta näkyy sinisorsa pariskunta, joka uskentelee kaivurin tekemässä montussa kaatuneen verkkoaidan vieressä.. Mielummin valitsisin fasaanit ja pajukon..